2(X)IST Boxershorts

BoxershortsMet een bestaan van 25 jaar behoort 2(X)IST tot de gevestigde orde van ondergoedmerken, alhoewel we inmiddels beter het woord kledingmerken kunnen gebruiken. Buiten herenondergoed verbinden ze hun naam ook aan sokken, horloges, tassen en teenslippers. Daarnaast heeft het Amerikaanse merk sinds kort ook een dameslijn met onder- en sportgoed.

De oprichter van 2(X)IST is, de van Calvin Klein afkomstige, Gregory Sovell. Na 11 jaar hield hij het in 2002 voor gezien om verder te gaan met de opzet van C-IN2. Hij droeg het stokje over aan Jason Scarlatti, die tot op de dag van vandaag directeur en vice president van de ontwerpafdeling is, maar tegelijkertijd bij Calvin Klein actief is. In 2013 werd 2(X)IST onderdeel van The Morét Group, een lifestyle businessgroup waar meer dan 20 labels deel van uitmaken. De CEO voor 2(X)IST in deze is Tom Speight en jawel, ook hij werkt voor Calvin Klein. Afgaand op het feit dat elke bewindvoerder van 2(X)IST zulke nauwe betrekkingen had of heeft met Calvin Klein zou je bijna gaan vermoeden dat er sprake is van enige belangenverstrengeling. Toch is, voor zover we konden nagaan, 2(X)IST geen onderdeel van Calvin Klein Inc.

Om terug te komen op het herenondergoed en dan met name de boxershorts van 2(X)IST, het merk is altijd uitgegaan van de traditionele witte onderbroek en heeft daarop verder geborduurd. Ze doen weinig met innovatieve fibers, nanotechnologie en ook de doelgroep is vrij algemeen. 2(X)IST boxershorts bestaan voor 95% uit katoen, aangevuld met 5% spandex. De stof is mat met een zachte ribbel. De spandex zorgt ervoor dat het kledingstuk evenredig naar alle kanten mee kan rekken. Waar ze zich wel heel actief mee bezighouden is de verdere perfectionering van de specifieke 2(X)IST belijning. Die is erop gebaseerd de natuurlijke mannelijk vormen het best tot zijn recht te laten komen zonder het lichaam of de genitaliën in een bepaalde positie te dwingen. Hun kleuren en prints zijn vooruitstrevend zonder echt opvallend of provocerend te zijn.

De prijzen van het ondergoed lijken bij 2(X)IST evenredig op te lopen met de grootte van de genitale bedekking. Zo vinden we in de webshop een jockstrap voor € 20,-, kost een slip zo’n € 25,- en betaal je voor een boxershort zo rond de € 30,-. Vergeleken met andere merken is 2(X)IST niet echt goedkoop dus. Aan de andere kant heb je voor die prijs wel een tijdloos stuk ondergoed van een degelijkheid die jaren meegaat.

2(X)IST underwear is verkrijgbaar op alle zes de continenten en ondervindt, doordat ze dezelfde doelgroep voor ogen hebben, de grootste concurrentie van ondergoedmerken als Hugo Boss en Calvin Klein. Om niet dezelfde fout te maken als V&D, door achter te blijven op de internetmarkt, contracteerden ze in 2013 marketingspecialiste Samantha Eng als hoofd sociale media-afdeling. Dat het zijn vruchten heeft afgeworpen werd al snel bewezen door een toename in de verkopen in het segment vrijetijdskleding. De slim-leg jogger werd een bestseller in 2014 en ook de introductie van de 2(X)IST dameslijn is een succes gebleken