Schiesser Boxershorts

Schiesser boxershortsOndanks dat Schiesser, al meer dan 100 jaar een begrip is op het gebied van onder- en nachtkleding nemen ze niet echt een opvallende rol in. Het in 1875 opgerichte bedrijf heeft geen opvallende reclames, doet geen beroep op bekende modellen of aan opvallende acties. Ook op het gebied van ontwerpen en materiaalgebruik houden ze het rustig. Geen innovatieve fibers of intelligente weeftechnieken. Nee, gewoon huis-tuin-en-keuken-ondergoed voor een redelijke prijs. En misschien zijn ook dergelijke kunstgrepen helemaal niet meer aan de orde als je toch al tot een van de grootste ondergoedproducenten van Duitsland behoort en zelfs beursgenoteerd bent

Schiesser heeft, in de originele vorm, echter ook de tand des tijds niet helemaal schadeloos doorstaan. Na 134 jaar bestaan te hebben als zelfstandig ondergoedmerk, ging het in 2009 failliet. De bedrijf werd doorgestart door de Zwitserse Hestatex Group, waarna het doorverkocht werd aan de Israëlische beursonderneming Delta Galil, die tot op de dag van vandaag de eigenaar zijn van Schiesser. Naast in de gewone lingeriezaken is het Schiesser ondergoed, nachtkleding en beddengoed eveneens te verkrijgen via vele huistextiel- en kledinginternetshops en in de grote over de hele wereld warenhuizen. Daarnaast hebben ze in vele landen eigen vestigingen die soms al jaren op hetzelfde adres gevestigd zijn. De Nederlandse Schiesserwinkel bevindt zich bijvoorbeeld al sinds 1930 onveranderd aan de Linnaeusstraat 197 te Amsterdam.

Zoals gezegd is het onder- en nachtgoed van Schiesser niet echt opvallend te noemen. Wit en blauwe tinten vormen de hoofdtoon en de snit is degelijk en comfortabel. Schiesser boxershorts zijn wijd modellen met een ingestikt elastiek in de band. Je hebt de keuze tussen twee kwaliteiten: een van € 19,95 per stuk en een duoverpakking van € 25,-. Allen in de gedistingeerde blauw-, antraciet-, grijs- en wittinten. Voor mannen die van sets houden zijn de boxers prima te combineren met de hemden en t-shirts van hetzelfde merk.

Wanneer we de website van Schiesser eens wat nader bekijken, zien we hier ook weinig fantasie en kleur. Wanneer je de merknaam intypt staat de Duitstalige schiesser.com   een stuk hoger dan de Nederlandse schiesser-ondergoed.nl  die trouwens ook een stuk minder uitgebreid is dan de Duitse site. Beide sites zien er overzichtelijk, duidelijk en neutraal uit je kan wel zeggen dat de spreekwoordelijke Duitse degelijkheid ervan afstraalt.