C-IN2 Boxershorts

C-in2 boxershortsOpgericht in 2005 door Gregory Sovell en Jason Zambuto, is C-IN2 een pioniermerk op het gebied van baanbrekend herenondergoed. Gebruikmakend van innovatieve stoffen zoals bamboe, modal en lyocell onderscheiden ze zich zonder al te veel moeite van de andere merken. Tel daar het model de ‘trophy shelf’ bij en je ziet meteen dat je te maken hebt met een volwaardig lid van de selecte groep opvallende wereld mode designers. De naam Gregory Sovell zal je vast al eens eerder gehoord hebben in combinatie met 2(X)IST. Sovell richtte enige jaren eerder ook dat merk op. Omdat hij er, vanwege contracttechnische redenen, niet echt goed zijn ei in kwijt kon hield hij het na een paar jaar voor gezien hield. Hij startte C-IN2 op en zorde ervoor dat hij te allen tijde zijn eigen inbreng kon behouden. Dankzij zijn inspiraties ging dit nieuwe merk zo voor de wind dat de oorspronkelijke C-IN2 underwear B.V. in 2010 omgezet werd naar C-IN2 Clothing Company Inc. met vanzelfsprekend Gregory Sovell aan het roer als directeur en ontwerper.

C-IN2 doet niet aan damesondergoed, maar na de naamswijziging is er voor de heren, naast een uitbreiding van het ondergoed assortiment met onder ander shapewear en leggings, een heuse kledinglijn bijgekomen met zwemkleding, hemden en shirts, polo’s, jacks en spijkerbroeken.

Het Amerikaanse bekend profileert zich als een merk waar je als individu mee voor de dag kan komen zonder je meteen in een hokje te plaatsen. Het kleurgebruik en de prints zijn dan ook vrij neutraal. De meeste modellen hebben zelfs alleen maar een streepje of een accentuerende stiksel. De taillebanden van C-IN2 zijn aan de lage kant waardoor het wel moeilijk wordt ze boven een baggybroek uit te laten komen. Opvallende ontwerpen zijn de pop strap jock en de al eerder genoemde trophy shelf. De popstrap jock is een jockstrap met een dubbelbreed taille-elastiek en in de trophy shelf zit in de voorpouch een verstelbare elastieken band waarmee je zelf het volume van je genitaliën kan bepalen.

De boxershorts van C-IN2 beginnen bij een bdrag van € 25,- en lopen op tot tegen de € 40,- en zijn verkrijgbaar met bijpassend hemd of shirt. Alle modellen in wijd, strak, lang of kort zijn bij C-IN2 voorhanden, in zowel kunstmatige als 100% natuurlijke stoffen. De meest verkochte collecties zijn:

  • Hand me down
  • Core Basic
  • Zen
  • Prime
  • Glow me
  • Culture Club
  • In de media vielen ze enkele jaren geleden op met een op een binnenplein geschoten reclamespot van gedetineerden in niets meer dan een C-IN2 onderbroek. De boodschap die ze hiermee over wilden brengen was dat je je beter voelt in C-IN2 ondergoed dan in gewone kleren.