American Eagle Outfitters boxershorts

american-eagle-outfitters-boxershortsAmeriacan Eagle Outfitters is een in 1977 opgerichte Amerikaanse handelsonderneming van de gebroeders Jerry en Mark Silverman. Ze waren de derde generatie Silvermans in het familiebedrijf Silvermans menswear en onder hun bezielende leiding groeide de firma uit tot een heuse kledingketen met 137 winkels in 36 staten. Om vooruitgang te blijven boeken waren de beide broers echter van mening dat het roer om moest. Zo wilden ze meer productlijnen en de mogelijkheid om meer filialen per winkelcentrum te mogen openen. Ze zetten hun aandelen van het familiebedrijf om in American Eagle Outfitters en stortten zich op dames- en outdoorkleding, schoeisel en accessoires. Ze vergrootten het bedrijfskapitaal door wat kleine textielmerken op te kopen, schroefden het aantal winkels op naar 167 en lieten zich met ingang van mei 1994 op de NASDAQ beurs noteren. Dat versnelde de groei van American Eagle Outfitters nog meer en het jaar daarop openden ze nog eens 90 zaken.

In 2005 kwamen de American Eagle Outfitters in een soortement van dip. De daemeslijn geeft een te lage omzet waardoor de aandeelkoers behoorlijk daalt. De Silvermans proberen dit te herstellen door een submerk te introduceren met chique casual dameskleding voor de 28-40 leeftijdsgroep. In die tijd maken ze ook een start met ongeretoucheerde modellen. De luxe dameslijn wordt een flop, maar de als echte vrouwen ogende modellen in de Aerie lingerielijn doen het goed. Begin 2008 lanceren de American Eagle Outfitters nog een submerk: 77kids. Ook dit slaat niet aan wordt per 2012 afgestoten.

Ze geven het op met pogingen een stevigere voet aan de grond te krijgen in homeland Amerika en slaan hun vleugels in 2009 uit naar het Midden-Oosten. Er worden luxe zaken geopend aan de winkelboulevards in Koeweit, Oman, Dubai en later Beiroet. In 2013 volgen Mexico en Canada en sinds 2014 vind je de American Eagle Outfitters ook in Londen.

Wanneer we een blik werpen op het assortiment boxershorts, zien we een uitgebreide collectie lange korte strakke en wijde boxers die voornamelijk geschikt lijkt voor dagelijks gebruik. De effen weefsels, ruitjes, polkadotten en vooral véél American Eagle motiefjes, in alle mogelijke variaties, ogen vooral degelijk en als Hollander die wel wat meer gewend is, durven we zelfs het woord ‘saai’ te gebruiken. Prijstechnisch zijn de American Eagle Outfitters echter top. Je hebt al een mooi effen katoenen boxershortje voor € 11,50, een met fotoprintje kost € 14,- en voor een nauwsluitend exemplaar, van een modern meshweefsel, betaal je ook nog maar net € 16,-.