Bare Necessities boxershorts

bare necessities-boxershortsAls telg van een regionaal bekend lingerieproducent was het voor Noah Wrubel, uit New Yersey USA, niet meer dan vanzelfsprekend dat ze ook de ondergoedindustrie in zou gaan. Ze wilde het echter net even anders doen dan haar ouders. Met een rotsvast geloof in het feit dat e-commerce hét zakendoen van de toekomst ging worden richtte Wrubel in 1998, samen met Bill Richardson, een online shop in ondergoed en zwem- en vrijetijdskleding op. Het kreeg de naam Bare Necessities mee en hun grootste doelstelling was om binnen no time Victoria’s Secret naar de kroon te steken. De nadruk bij de online retailer lag van het begin af aan, net als bij het familiebedrijf Wrubel lingerie, op het gebied van damesondergoed.

De eerste jaren zat het niet mee voor Wrubel. In nog niet veel huizen was er internet en de consument was in 1998 zeker nog niet gewoon via dit mediakanaal aankopen te doen. Bar Necessities underwear experimenteerde met verschillende marketingsstrategieën om de internethandel aan de gang te krijgen. Ze probeerden een piepersysteem, wat niet werkte en waar ze dan ook al snel mee stopten. Ze gingen over op directe e-mailbenadering en waren een van de eersten die zich serieus bogen over zoekmachine-optimalisatie. Na vijf jaar begonnen al deze pogingen hun vruchten af te werpen en in 2003 noteerden ze een omzet van 7 miljoen dollar. Wrubel vond dat de tijd aangebroken was voor het echte werk en nam marketingdeskundige David Wauters aan.

Wauters deed goed zijn best en in 2006 rapporteerde de webshop een jaaromzet van  maar liefst 24 miljoen dollar. In 2008 wordt de eerste papieren catalogus in omloop gebracht en breidden ze hun assortiment uit met het segment grote en lange maten ondergoed, voor zowel vrouwen als mannen. Inmiddels is het kleding kopen via internet wereldwijd goed aangeslagen bij de consument en kan Bare Necessities zich, de zo begeerde positie van, serieuze concurrent van Victoria’s Secret noemen. Zeker als ze ook nog eens oud directrice van V.S aannemen als nieuwe e-commerce vice president. Volgens de laatste gegevens zetten ze tegenwoordig een slordige 40 miljoen dollar per jaar om.

Misschien omdat Bare Necessities opgericht is en geleid wordt door een vrouw, Noah Wrubel staat anno 2016 nog altijd zelf aan het roer, echt weten doen we het niet natuurlijk, maar zodra je op de site komt trekken enkele zaken meteen de aandacht:

  • Bare Necessities verkoopt producten van méér dan 150 merken, dat is héél veel.
  • Ze hebben méér dan 200 bh-maten en ook dat is veel.
  • Je vindt er niet alleen grote maten, maar ook lange.
  • Eindelijk eens een site die met ‘gewone’ modellen werkt in plaats van mannequins. Dus mensen zoals jij en ik met een beetje spek op de buik en heupen.
  • Prijzen zijn niet echt anders dan op andere retailsites. In de gauwigheid spotten we 3 Tommy Hilfiger boxershorts voor € 31,- en een Nike compression short voor € 29,-. Bare Necessities underwear is prijstechnisch daardoor een goede middenmoot.