Björn Borg boxershorts

Bjorn Borg BoxershortsBjörn Borg gold eind jaren ’70 als de beste tennisspeler ter wereld. Toen zijn carrière op zijn hoogtepunt was stopte hij met topsport en startte een kledinglijn op. Hij verbond zijn naam aan de Scandinavion Sourcing and Design Group en lanceerde als eerst het bekende Björn Borg underwear. Hij slaagde erin om in minder dan tien jaar tijd een van de toonaangevende merken van Noord-Europa te worden. De sinds jaar en dag in Nederland gevestigde Björn Borg Sport hoofdvestiging is  in 2015 naar Stockholm gehaald. Het volledige bestuur vindt anno 2016 vanuit de Zweedse hoofdstad plaats.

Nadat bleek dat het Björn Borg ondergoed in de jaren ’90 goed aansloeg bij de consument liet een uitbreiding van de kledinglijn niet lang op zich wachten. Momenteel beslaat het assortiment naast ondergoed voor mannen, vrouwen en kinderen ook lingerie, bad-, sport- en vrijetijdskleding alsmede tassen , schoenen en brillen. Het Björn Borg underwear is stylish met een sportieve touch. Het draagt prettig en je kan er goed mee voor de dag komen. De Zweedse designgroep heeft een unieke combinatie weten te maken tussen een comfortabele trendy look en een afkledende sportieve snit. Het was ook de Björn Borg boxershort die als eerste de, inmiddels wijdverbreide, brede elastieken tailleband met eigen logo had.

Qua prijs is het ondergoed merk een goede middenmoot. Met een Björn Borg boxershort heb je een degelijke kwaliteit underwear voor een betaalbare prijs. Het ondergoed voor mannen, vrouwen en kinderen is niet alleen bij hun eigen zaken en via de website te koop, maar ook bij vrijwel alle grote warenhuizen, bodyfashion webwinkels en postorderbedrijven. Is Björn Borg underwear lange tijd alleen verkrijgbaar in degelijke, lees saaie, kleurtjes gebleven, vandaag de dag bestaat de collectie uit modieuze prints en innovatieve textielsoorten.

Zoals al eerder vermeldt is het afgelopen jaar het bestuurlijke gedeelte van Björn Borg Sports Benelux vanuit Amsterdam naar Stockholm gehaald. Björn Borg underwear is vertegenwoordigd in 20 markten, waarvan die in Zweden en Nederland het grootst zijn. Vestigingen, zowel eigendom van de Scandinavion Sourcing and Design Group als van distributeurs sluiten en openen zich met de seizoenen lijkt het wel. Zo sloten er vier zaken in Zweden vorig jaar hun deuren, maar openden er een even groot aantal. Een hiervan in Zweden zelf en drie in Finland. Eind 2015 telde het Björn Borg concern 41 zaken, waarvan 21 stuks in eigendom van de Group zelf zijn.