Bonds Boxershorts

Bonds boxershortsDe naam is Bonds, Bonds underwear from Australia. Opgericht in 1915 door George Allen Bonds, een vanuit Amerika naar Sydney geëmigreerde zakenman. In eerste instantie begonnen als ontwerper/producent van dames- en kinderkleding werd het bedrijf al in 1919 uitgebreid met een herenlijn. Hierbij werd de nadruk gelegd op modieus herenondergoed. Vanzelfsprekend was het herenondergoed indertijd nog niet zo veelzijdig als tegenwoordig. Vooral veel wit, dikke tricots en gebreide borstrokken zetten de toon. Wat Bonds toen al voor ogen had en ze heden ten dage nog steeds pretenderen, is dat hun producten bereikbaar moeten zijn voor alle lagen van de bevolking. Ze zijn niet uitgesproken volks of chic te noemen, maar wel uitgesproken Australisch. Ze hebben het namelijk tot 2013 weten vol te houden om niét te exporteren.

Het familiebedrijf is allang niet meer in handen van de familie Bonds. Nadat men besloot om vanaf 1929 niet meer als privé-onderneming verder te gaan maar als Bonds Industries Ltd. is het snel gegaan met Bonds underwear. Na meerdere overnames, door en van en fusies met,vormde Bonds uiteindelijk in 2014 de Pasific Brands Underwear Group, met henzelf aan het roer als bestuurlijk lid. De businessgroep maakte een succesvolle beursnotering en werd het nummer een ondergoed merk van het Australische continent.

Het assortiment van Bonds boxershorts is, net als de rest van de kledinglijnen, zeer gevarieerd en voor elk wat wils. Effen, strepen, polkadots, fantasieprints en typische Australian beachdessins, name is en ze hebben het. Qua prijs zijn ze ook heel schappelijk, dat mag ook wel als je alle lagen van de bevolking wil bereiken, een boxershort uit de laatste nieuwe collectie bijvoorbeeld begint bij € 25,- en klik je even door naar de outlet heb je er drie voor € 55,-. Het is prettig shoppen op hun site. Geen flauwekul van spannende jongens in allerhande sexy standjes, maar duidelijke foto’s die het product tonen waar het om gaat, in ons geval de boxershort, voorzien van een goede productomschrijving en keuzestrip van verkrijgbare kleuren.

Bonds boxershorts zijn in ons land niet in fysieke winkels of via underwear onlineshops te verkrijgen en ze werken ook niet met tussenhandel of franchisenemers. Bonds underwear is alleen te bestellen via hun eigen webshop. Omdat de goederen direct uit Australië geleverd worden kan het even duren voordat je je pakketje binnen hebt. Daarnaast vragen ze bij kleine bestellingen een bijdrage in de verzendkosten. Je kan daaraan ontkomen door voor een bedrag van $ 100,- of meer, te bestellen. Bij hogere bedragen neemt Bonds alle kosten volledig voor hun rekening.