Croota Boxershorts

Croota australie boxershortsOndergoed dat ontworpen is met de bedoeling dat het lekker zit en je gebruikt voor elke dag. Creatieve ontwerper en directeur van Croota is Sang Yong Kwak die het merk ook zelf in 2007 lanceerde. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Australische Sydney en sinds 2012 heeft het een nevenvestiging en tevens pakhuis in Californië. Croota ondergoed is verkrijgbaar in16 verschillende landen te, waaronder Nederland. De distributeurs voor ons land zijn InUndies in Rotterdam en Lingerie4Men in Den Haag.

De Crootalijn is niet groot en bevat alleen onder- en zwemgoed voor heren, alhoewel die zwemcollectie ook niet echt veel keus biedt, plus wat damesondergoed. Voor dames is de collectie beperkt tot hipsters en boyshortmodellen. Croote heeft geen bh’s of setjes. De dames boyshort is een op het vrouwenlichaam ontworpen korte boxer die van dezelfde dessins is voorzien als de herenmodellen. Het herenondergoed van Croota valt het meest op door zijn boxershorts in hipsterstijl en elastieken taillebanden met het schuin weglopende logo. Dankzij die speciale weeftechniek in de tailleband, de Australische native prints en een uitgebalanceerde kleurgebruik, behoort Croota underwear toch wel tot de ‘wannahave’s’. Naast de strakke hebben ze ook een wijde boxershort. Deze wordt niet alleen als ondergoed, maar tevens ook als slaapshort aangeboden.

Om een beetje bij de tijd te blijven komt lanceerd Croota elke 3-4 maanden een nieuwigheidje. Dat kan een variatie zijn op een bestaand model, een voorpouch of een printje, maar ook een heel ander ontwerp. Hun laatste succesnummer op dat gebied is de naadloze boxershort, gelanceerd in 2014. Een comfortabele lichtgewicht boxer, gemaakt van een speciaal mengsel van polyester, nylon en elasthaan. De Croota seamless boxershort is verkrijgbaar in 5 stijlen. De naadloze Croota’s sluiten super aan het lichaam aan, waardoor het lijkt alsof je niets aan hebt. Voor het meer dagelijkse ondergoed gebruiken de mannen uit Sydney Supima katoen vermengd met lycra. Supima is een afkorting van Superior Pima. Een katoensoort waarvan de vezel zo’n 35% langer is dan die van de gemiddelde katoen. Wat betekend dat dan precies? Hoe langer een katoenvezel is des te dunner de draad gesponnen kan worden en hoe zachter het uiteindelijke weefsel is.

Croota ondergoed zit voor ons Nederlanders op een gemiddeld prijsniveau. Niet te duur, maar ook niet te goedkoop. Voor Croota boxershort betaal je gemiddeld zo’n € 25,-. Dat lijkt heel wat, maar vergeet niet de speciale weeftechniek in de tailleband, de beperkte oplage en de uitzonderlijke kwaliteit van de garens die Croota gebruikt.