Freshpair boxershorts

Fresh pair boxershortsFreshpair underwear is geen ondergoedmerk in de zin van dat ze zelf ontwerpen en produceren. Het is een gigantisch grote online retailer, nog net niet beursgenoteerd, die een gat in de markt heeft gevonden met het verkopen van zo goed als alle merken ondergoed via een hele grote webshop. Freshpair is opgezet in het jaar 2000 in een tweekamerappartementje, achter een pc, ergens achteraf in New York. Met dat ze een jaar verder waren registreerden ze zich als bedrijf met Michael Kleinmann als leading man. De formule van Freshpair sloeg goed aan. Niet zozeer vanwege het product, hun artikelen zijn niet uniek, ze zijn in principe gewoon een tussenhandel, maar wel vanwege hun opvallende marketingstrategieën. Kleinmann zou tien jaar lang aan het hoofd van de firma staan totdat in 2011, de in 2007 aangetrokken marketing analist, Matthew Butlein het stokje overnam. Butlein is tot op de dag van vandaag nog steeds de drijvende kracht achter Freshpair.

De Nationale Ondergoeddag die sinds 2003 elk jaar in New York gehouden wordt is namelijk opgezet door Freshpair. Ze stuurden dat eerste jaar een promotieteam samen met enkele bekende ondergoedmodellen de gebieden rond Times Square en Stock Exchange in en zetten een pop-upwinkel op in de buurt van de Columbus Circle, met als doel de promotie van ondergoed. Dat is ze gelukt, want de Nationale ondergoeddag is sinds die tijd een jaarlijks terugkomend fenomeen.

In 2013 waagden ze een poging om een plaats te veroveren op de lijst van de Guinnes World Records door zoveel mogelijk mensen in ondergoed bij elkaar op de been te krijgen. Het lukte ze net niet om genoeg mensen bij elkaar te trommelen. Het record bleef, met 2.270 mensen, staan op naam van de Utah Undie Run.

Daarnaast heeft Freshpair een dikke vinger in de pap bij de jaarlijkse Underwear Run van Manhattan en hadden ze in 2013 een kortstondige flirt met Cristiano Ronaldo bij de lancering van zijn CR7 underwear.

Het assortiment van Freshpair is, zoals te verwachten, meer dan compleet. Alleen al in de categorie heren boxershorts tellen we zo’n 38 merken. Die lopen uiteen van de minder bekende als PPU, Leo en Falke tot wereldlabels als Calvin Klein, Hugo Boss en 2(X)IST. De online shop is duidelijk bedoeld voor mannen die zelf hun ondergoed kopen, getuige ook een extra pagina met adviezen waar je op moet letten bij de aanschaf en het dragen van ondergoed. Je vindt er handige tips over hoe je de exacte maat bepaalt van je ondergoed, welke soort je het best mee op reis neemt, hoe je je eigen stijl creëert en ook staat er uitgebreide uitleg over situatiegebonden ondersteuningen in je jockstrap. Niet iedere pouch biedt immers hetzelfde comfort.

War prijzen betreft zijn ze niet duurder dan de desbetreffende merken zelf. Voor € 35,- heb je al een  boxershorttrio van Tommy Hilfiger en voor € 15,- een van Calvin Klein. Boven een bestelbedrag van $ 50,- brengen ze geen bezorgkosten in rekening en voor studenten is er zelfs een kortingsregeling. Overzichtelijke site ook en zeker de moeite waard eens door te kijken.