Fruit of the Loom boxershorts

Waarschijnlijk, zo niet het oudste ondergoedmerk ter wereld. Opgericht in 1851 is het 25 jaar langer in bedrijf dan zijn, tot op de dag van vandaag, eerste en grootste concurrent Jokey underwear. Samen met Hanes clothing vormen Jockey underwear en Fruit of the Loom de grootste drie van Amerika. Fruit of the Loom heeft in zijn hele geschiedenis de meeste nadruk gelegd op de productie van onderkleding. Hieronder vielen vroeger ook shirts en sokken. Broeken of jasjes hebben ze niet zo veel mee. De firma is in het leven geroepen door twee broers in Rhode Island, onder de naam de B.B. & R. Knight Corporation. Het logo met het fruit is ontstaan naar schilderwerkjes op textiel van een dochter van een van hun eerste klanten. Elk stuk fruit belichaamde in die tijd ook een van de kopstukken in de firmaleiding. In 1871 lieten ze het merk registreren waarmee ze officieel Fruit of the Loom waren.

Fruit of the Loom biedt wereldwijd employee aan zo’n 32 duizend mensen. Fruit of the Loom heeft, welk bedrijf heeft dat niet, inmiddels ook zijn financiële klappen gehad. Met zo nu en dan een fusie en ettelijke opsplitsingen is het allang niet meer in handen van de familie Knight. Zeg je Fruit of de Loom, zeg je ook BVD, Bradley, Voorhees, Day dat volledig door Fruit is overgenomen. Daarnaast beheert het concern de marketing en verkoop van een een handvol kleinere merken. Een van de laatste uitbreidingen van Fruit is de toevoeging van de Russel corporation. Hieronder vallen eveneens een groot aantal merken zoals onder andere Russel Athletic, Brooks en Spalding.

De boxershorts van Fruit of the Loom zijn zeer degelijk van design en weinig spannend van kleur. Je hebt de keuze uit strakke en slank gesneden wijde boxers.  Beide modellen zijn zowel met een traditionele tailleband of een geweven elastieken, voorzien van logo, te verkrijgen. Het ruime assortiment biedt verder de keuze uit katoen of gebreide tricot boxershorts met of zonder gulp. Zo te zien prima kwaliteit, voor wat je ervoor betalen moet, maar naar onze Hollandse smaak misschien  het meest geschikt voor onder een joggingbroek of als slaapshort. Niet echt een boxershort waarmee je een first date mee avontuurt, zullen we maar zeggen. Prijzen liggen tussen de tien en vijftien euro en neem je een grootverpakking, drie, vijf of tien stuks, worden ze goedkoper.