HOM boxershorts

HOM boxershortsMet een geschiedenis van bijna 50 jaar is HOM niet een van de oudste, maar zeer zeker wel een van de meest revolutionaire ondergoedmerken van onze tijd. Het begon allemaal in 1968. Eigenaar en directeur van een fabriek van damesondergoed in Marseille, Charles Belpaume, ergerde zich aan het feit dat de doorsnee herenonderbroek niet echt de mannelijkheid flatteerde en goed beschouwd ook niet bijzonder lekker zat. De ruimvallende tricot exemplaren van die tijd propten op tussen de benen of de bilnaad en trok je ze aan onder een strakke broek zat er regelmatig iets klem. Balpaume luidde met zijn vernieuwende HOM ontwerpen een nieuw tijdperk in. Het tijdperk van de slips, tanga’s en jockstraps was aangebroken. De indertijd nogal conservatieve modewereld betitelde Frans merk als ‘onbeschaamd’, maar de consument dacht daar anders over. Deze in eerste instantie negatieve reclame heeft er wel voor gezorgd dat het merk een zich een eigen identiteit kon aanmeten die ze tot op de dag van vandaag onderscheidt van andere merken.

Inmiddels is de slip niet meer weg te denken uit het herenondergoed en kijken we ook niet meer op van als een tweede huid aansluitende boxershorts. HOM heeft weinig tot geen last gehad van bestuurlijke en financiële crisissen en heeft er een goed gevoel voor om telkens weer op het juiste moment met een nieuw product op de markt te komen. Zo het Franse merk een van de eersten die met ondersteunend ondergoed voor heren kwamen en hun laatste schot in de roos zijn slips, boxershorts, hemden en t-shirts die fungeren als ‘muscle recover’. De onderkleding is gemaakt van de zogenaamde Emana® fiber. Een polyamidevezel met een infrarode draad die, wanneer ze in contact komt met de huid, geactiveerd wordt en warmte begint af te geven. Ten gevolge van de bloedcirculatie die er zodoende ontstaat, komt er meer zuurstof in de spieren wat, volgens de theorie die erachter zit, leidt tot aanwas van spiermassa. Het lijkt een wazig verhaal, maar medische tests op verschillende universiteiten in Europa hebben uitgewezen dat de spieren inderdaad positief reageren op de Emana® fiber.

Ondanks dat HOM boxershorts geen onderbroeken zijn die je op elke straathoek tegenkomt, heeft elke gerenommeerde ondergoed internetwinkel ze wel in het productaanbod opgenomen. HOM boxershorts behoort duidelijk wel tot de ietwat hogere prijsklasse herenondergoed. Voor een Sport boxershort moet je al snel € 27,- en voor een zwemshort € 40,- neertellen. Je hebt dan wel een boxershort waar je jaren mee doet en ook bij de zwemkleding kan je er met een HOM vanuit gaan dat deze, na een paar keer in aanraking te zijn geweest met zwembadwater, niet meteen zijn kleur en vorm verliest.