Jockey Boxershorts

Jockey boxershoertsJockey International Inc heet de firma voluit. Sinds jaar en dag een van Amerika’s meest toonaangevende ontwerpers, verkopers, retailers en licentieverstrekkers van dames-en herenondergoed. In zijn originele vorm krijgt het familiebedrijf bij de oprichting in 1876 de naam S.T. Cooper & Sons. Ze produceerden betaalbare en kwalitatief degelijke lange onderbroeken en sokken voor houthakkers en werkvolk. Dit slaat zo aan dat binnen twee jaar ze op een productie zitten van 2500 exemplaren per dag. De daarop volgende jaren lanceren Coopers zonen, Charles, Henry en Willis, onder andere het bekende merk Black Cat, leggen de fundering voor de latere Jockey Foundation en vangen aan met de productie van een, voor die tijd, revolutionair kledingstuk; de herenslip.

Jockey is anno 2016 nog altijd in handen van de familie en wordt bestuurd door inmiddels de vierde generatie. Er werken meer dan 1600 werknemers bij het ondergoedmerk, verdeeld over vestigingen wereldwijd. Jockey is inmiddels een geregistreerd handelsmerk in meer dan 120 landen. Ze ontwerpen en ontwikkelen hun eigen producten die ze, eveneens onder eigen beheer, laten produceren in de Midden-Amerikaanse landen en Azië. In Nederland is Jockey underwear niet een merk wat je ineens binnenvalt als we je vragen snel een ondergoedmerk te noemen. In landen als Zuid-Afrika, Australië en Nieuw Zeeland bezetten ze echter dominante marktposities. Naast de eigen merknaam Jockey produceren ze voorts nog onder de namen Target en Wal-Mart.

Het assortiment van jockey underwear is degelijk, sommige modellen tot op het puriteinse af en nog het meest geschikt voor dagelijks gebruik. Wil je je vriend of man op zijn verjaardag verrassen met een spannende boxershort ga je daarvoor bij Jockey niet kunne slagen. Ben je echter op zoek naar een serie betaalbare onderbroeken die jaren meegaan, op hogere temperaturen met de witte of bonte was meekunnen, kunnen we niet anders zeggen dan: “sla je slag”!

Prijstechnisch gezien zijn de Amerikaanse Jockey boxershorts uitermate aantrekkelijk. Het assortiment is enorm groot en we hebben er zomaar een uitgepikt: de jockey® sport, nauwsluitende boxershort, microfiber waarvan 80% polyester en 20%  spandex. Prijs pers stuk $ 18,- en neem je er twee betaal je maar $ 24,-. Dat is niet veel natuurlijk. Boven een bedrag van $ 60,- brengen ze geen verzendkosten in rekening. Dit zijn dan wel gegevens van hun eigen webshop. Per licentiehouder  of distributeur zullen er vanzelfsprekend prijsverschillen zijn.