Olaf Benz boxershorts

Olaf benz boxershortsHet Duitse herenondergoedmerk Olaf Benz bestaat sinds 1989 en is een geesteskind van stylist en fotograaf Alfonz Kreuzer. Begonnen met een beperkte collectie ontwikkelde het merk zich in enkele jaren bijzonder explosief. Waar de meeste nieuwe ondergoedlabels in die tijd de Amerikaanse snit aanhielden en dit verpersoonlijkten met een afwijkende tailleband, hield de ontwerpafdeling van Olaf Benz er geheel eigen ontwerpen op na. Deze onverwachte en vaak revolutionaire ontwerpen zouden in de verdere historie van het merk tevens hun promotiekracht blijken te zijn. In 2005 was het ook wederom Olaf Benz dat in 2005 een ware weefselrevolutie in gang zette. Zo kwam het merk onder andere met:

  • Een door Zweedse experts, in eerste instantie voor een spacelab, ontwikkelde ultra fijnmazige textielsoort vormde de basis voor de Phantomserie. Een foliedunne stof die het lichaam als een tweede huid omsluit.
  • Een zwembroek die van kleur veranderd naarmate de UV- intensiteit van het zonlicht toe- of afneemt.
  • De lichtste onderbroek die ooit gemaakt is. Het niemendalletje weegt slechts 14 gram tegenover een gemiddelde 150 gram van de doorsnee slip.
  • Een undie met een aphrodisiac. Verwerkt in het weefsel bevinden zich microscopisch kleine capsules met een extract van de Acerda Cherry. Een sterk stimulerend middel dat in de oudheid al door de Inca’s gebruikt werd. De stof komt vrij bij wrijving over het textiel.
  • Het allernieuwste project in de Olaf Benz ondergoedlijn is de verwerking van nanozilverdraad tegen bacteriële geurtjes. Doordat voorkomen wordt dat je lichaam gaat geuren blijft ook het kledingstuk fris.

Olaf Benz underwear ligt niet zomaar bij elke willekeurige kledingzaak in de schappen. Het Duitse bedrijf hecht waarde aan exclusiviteit en behoudt dit door selectief te zijn met zijn distributeurs. De Olaf Benz vertegenwoordiging in Nederland bestaat uit een online shop en een fysiek verkooppunt. De winkel is onderdeel van het Piazza Intimi Bodyfashion complex in Gorinchem. Hier is tevens het distributiecentrum en de klantenservice voor ons land gevestigd.

Het volledige assortiment van het exclusieve merk bestaat naast ondergoed uit zwemkleding en shirts. Qua prijs zitten ze, zoals te verwachten, iets boven het gemiddelde. Zo betaal je voor een tanga al gauw € 30,- en begint een beetje boxershort bij € 42,-. De stijl van het merk is eigenzinnig en een tikkeltje pikant te noemen. Het merk werkt veel met glanzende en netachtige stofjes die de mannelijkheid op een geheel eigen wijze benadrukken.

De website van Olaf Benz Nederland is eenvoudig en zakelijk en duidelijk niet verzorgd door henzelf. Werpen we een blik op de Duitse olafbenz.de krijgen we een veel completer beeld. Mooie foto’s met een aantrekkelijke productpresentatie en een uitgebreide uitleg van de bedrijfsfilosofie en hoe de ontwerpen tot stand komen.